STIRI DE LA AUDI
01.11.2018

Noile modele Audi A6 & Q8 au fost lansate la showroom-ul nostru!

Pregătiți mereu pentru orice moment.
Audi event

Calitatea unui producător auto este susținută de rețeaua de dealeri și servicii pe care o oferă, fenomen ce creează fidelizarea cumpărătorilor. Ținând cont de aceasta bună practică de business, Cybernet Auto Center a ales să organizeze evenimentul propriu de lansare a modelelor Audi A6 și Audi Q8.

Aperitive fine, vinuri pe placul tuturor, muzică bună și două modele de autoturisme pe măsura așteptărilor. Dacă v-am făcut curioși, puteți urmări sinteza evenimentului organizat de  Cybernet Auto Center alături de echipa eblogauto.

Credit - eblogAuto.ro

Audi Q8 îmbină eleganţa specifică modelelor coupé de lux, cu versatilitatea practică a SUV-urilor de talie mare. Modelul acesta cu dotări generoase, conectivitate amplă şi caracteristici adecvate deplasării pe teren dificil este companionul optim pentru business, dar şi pentru timpul liber.

Versatil, sportiv, elegant, graţie dimensiunilor şi a modului de organizare a spaţiului.

Audi Q8 emană mai multă sportivitate şi prestigiu decât orice alt SUV al mărcii cu patru inele. Cu o lungime de 4,99 metri, o lăţime de 2,00 metri şi 1,71 metri înălţime, acest SUV-coupé este mai lat, mai scund şi cu garda la sol mai redusă decât fratele său, modelul Q7.

Cu un ampatament de aproape 3,00 metri, acest model oferă un interior extrem de spaţios, care îi întrece pe concurenţii direcţi la cele mai multe dintre dimensiunile importante, inclusiv la lungimea interiorului şi la spaţiul de la nivelul capului. În spate este montat un sistem cu trei scaune, care, opţional, poate fi ajustat longitudinal. Cu spătarele rabatate, portbagajul de sub hayónul cu acţionare electrică are o capacitate de 1.755 de litri.

O alură nouă în familia Q: designul exterior

Modelul Audi Q8 introduce acum un nou membru în familia Q, datorită grilei impunătoare a radiatorului specifică mărcii, numită Singleframe. Grila din față emană forţă şi este dispusă vertical, iar alături de spoilerul care a fost mutat mai în faţă şi de prizele de aer mari şi marcante, accentuează atitudinea dominantă a maşinii.

Linia plafonului coboară cu eleganţă şi se încheie cu montanţii D uşor înclinaţi, sprijinindu-se pe blisterele quattro de deasupra pasajelor roţilor, care găzduiesc jante cu dimensiuni de până la 22 de inchi. Numeroase detalii amintesc de modelul quattro original. Contururile profilate şi suprafeţele tensionate atletic transmit senzaţia de forţă, sofisticare şi sugerează caracteristicile dinamice speciale ale tracţiunii integrale permanente. Spoilerul, evazările pasajelor roţilor, bandourile de decor de pe uşi şi difuzorul sunt finisate într-o culoare contrastantă, pentru a

Sportivitate la volan: suspensiile şi sistemul de transmisie

Audi este quattro, iar quattro este Audi! Fireşte că se aplică mai ales modelului Q8, modelul din vârful gamei SUV a mărcii. În mod uzual, diferenţialul blocabil central pur mecanic transferă cuplul la puntea din faţă şi la cea din spate în raport 40:60. Când este necesar, sistemul transferă cea mai mare parte a cuplului către puntea care are tracţiunea mai bună. Plusul de 254 de milimetri adăugat la garda la sol, consolele scurte şi asistentul pentru coborârea pantelor ii permit noului Audi Q8 să poată trece de punctul unde se opresc drumurile asfaltate. Suspensiile cu sistemul de control al amortizării sunt incluse în echiparea standard. Audi oferă suspensia pneumatică adaptivă cu sistemul de control al amortizării ca dotare opţională, fie cu reglaje confort sau sport. Aceasta ajustează garda la sol cu până la 90 de milimetri, în funcţie de situaţia de mers şi de preferinţele şoferului.

Noul Audi A6 este mai versatil decât oricând – cu digitalizare totală, confort sporit, sportivitate sporită și un design tehnic și elegant. Sistemul de răspuns tactil MMI digital oferă o operare intuitivă și chiar mai multă personalizare. Sistemele extinse de conectivitate și asistență demonstreazăconectivitatea inteligentă pentru automobile.

Suspensia combină confortul la rulare și stabilitatea ridicată cu sportivitatea sporită. Toate motoarele folosesc un sistem ușor-hibrid. 

Sistem de operare cu răspuns tactil MMI – personalizabil și intuitiv

Acces rapid la funcții și un grad înalt de personalizare – afișajul și sistemul de operare asemănător smartphone-ului se utilizează intuitiv în Audi A6. Acesta este, prin urmare, cel mai modern concept de operare din clasa sa. Două afișaje mari înlocuiesc cele mai multe butoane și comenzi ale modelului anterior. Ca atare, este un prim exemplu de digitalizare end-to-end pe care noul A6 îl aduce clasei business.

Sistemul de operare complet digital oferă, de asemenea, un grad înalt de personalizare. În ecranul superior, butoanele pentru toate funcțiile pot fi setate în mod liber, similar experienței utilizatorilor cu aplicațiile smartphone. În ecranul de jos, utilizatorul poate crea până la 27 de comenzi rapide individuale pentru funcțiile cheie ale vehiculului și de multe ori utilizează funcții favorite cum ar fi numere de telefon, posturi de radio sau destinații de navigare.

Electrificarea pe scară largă – toate motoarele sunt electrificate

Pentru a spori confortul și eficiența, toate motoarele disponibile în noul A6 sunt echipate cu un sistem hibrid ușor. Aceasta înseamnă că, după modelele A8 și A7, Audi a electrificat pe deplin o a treia gamă de modele. Aceasta include un demaror cu alternator cu curea (BAS) care funcționează împreună cu o baterie litiu-ion cu capacitatea de 10 Ah. În combinație cu motoarele cu șase cilindri, se utilizează un sistem hibrid ușor de 48V. A6 se poate deplasa între 55 și 160 km / h (34,2 și 99,4 mph), iar sistemul start-stop cuplează de la 22 km / h (13,7 mph). În timpul decelerației, BAS recuperează până la 12 kW de energie. În conducerea în mediul real, tehnologia MHEV reduce consumul de combustibil cu până la 0,7 litri la 100 de kilometri.

Caroserie și dimensiuni – mai mult spațiu pentru picioare în clasa business

Călătoriile lungi sunt atuul noului Audi A6. Cu un spațiu generos, multe caracteristici de confort și zgomot interior minim, sedanul de clasă business își încântă atât șoferul cât și pasagerii. Interiorul sau este chiar mai mare decât pe modelul care nostru anterior- A6 depășește competitorii săi principali prin criterii importante cum ar fi spațiul pentru picioare pe locurile din spate.