STIRI DE LA SKODA
07.05.2019

ŠKODA a dezvăluit în premieră schiţa de design a noului

SUPERB facelift
SKODA SUPERB

ŠKODA a dezvăluit o schiţă de design a facelift-ului SUPERB, prezentând astfel în premieră primele detalii ale modelului revizuit.

Premiera mondială a facelift-ului familiei SUPERB va avea loc în capitala Slovaciei, la Bratislava, în luna mai, în cadrul Campionatului Mondial de Hochei IIHF 2019. ŠKODA este sponsorul principal al Campionatului Mondial încă din 1993, adică de 27 de ani, dar foloseşte acest eveniment internaţional acum în premieră pentru lansarea unui model auto.

Schiţa de design a noii ŠKODA SUPERB prezintă faruri cu forme precise, proiectoare de ceaţă distinctive, precum şi grila radiatorului specifică modelelor ŠKODA. Înscrisul ŠKODA din spate înlocuieşte emblema mărcii şi reprezintă o premieră pentru modelul SUPERB. Fiind nava-amiral a mărcii ŠKODA, modelul cu o istorie ce a început în anii 30 prezintă mereu cele mai noi inovaţii ale mărcii în domeniul designului şi al tehnologiei, dar şi al utilităţii practice.

Modelul de top rafinat conferă substanţă aspiraţiilor mărcii ŠKODA de a oferi autovehicule cu cel mai ridicat grad de calitate, care să le asigure clienţilor spaţiu generos şi numeroase dotări din segmentele superioare ale pieţei.

Modelul de top cu istorie îndelungată


Povestea SUPERB, începe în anul 1934, cu modelul SUPERB originar, produs la unitatea de fabricaţie din Mladá Boleslav. Începând cu 1947, nava-amiral a mărcii a fost primul model produs de ŠKODA la fabrica sa din Kvasiny.

Denumirea SUPERB provine din latinescul „superbus”, care înseamnă excepţional, excelent sau extraordinar. După o pauză de peste 50 de ani, modelul modern ŠKODA SUPERB şi-a însuşit din nou toate aceste calităţi, revenind pe piaţă în 2001. SUPERB în versiunea sa modernă se află acum la a treia generaţie şi a devenit la fel de popular în rândurile familiilor şi ale clienţilor persoane fizice, cât şi în cele ale companiilor, fiind o maşină confortabilă de business şi de flotă. În aprilie 2017, a treia generaţie a navei-amiral a mărcii ŠKODA a sărbătorit 1 milion de maşini produse.

Siguranţă maximă: ŠKODA SUPERB facelift va dispune de tehnologie de iluminare de ultimă oră

Nava amiral a mărcii ŠKODA este supusă acum unui facelift, SUPERB devenind astfel primul model din producția de serie a mărcii cu farurile inovatoare full-LED Matrix. Modelul revizuit va oferi un nivel şi mai ridicat de confort, plus siguranţă şi mai ridicată. Publicând o schiţă de design şi un material video, producătorul auto ceh oferă prime impresii despre noile faruri full-LED Matrix, proiectoarele de ceaţă cu LED cu design nou şi blocurile optice spate full-LED cu lumini de semnalizare dinamice.

Schiţa ce reprezintă farurile full-LED Matrix dezvăluie designul sistemului inovator de iluminare, compus dintr-un modul LED pentru luminile de drum şi cele de întâlnire, la care se adaugă trei alte segmente LED. În carcase este integrat şi înscrisul ŠKODA Crystal Lighting. O bandă LED subţire asigură luminile de semnalizare, luminile de zi şi pe cele de poziţie. Deasupra se găsesc structuri LED fine precum acele. Acestea asigură funcţia animată Coming Home/Leaving Home. La pornirea şi oprirea maşinii, această funcţie aprinde/stinge automat anumite elemente ale farurilor şi blocurilor optice spate, iluminându-le într-o secvenţă pre-configurată.

Materialul video prezintă noile faruri full-LED Matrix şi animaţia Coming Home/Leaving Home în acţiune, ilustrând modul în care acestea funcţionează. În video se observă şi proiectoarele de ceaţă cu design nou cu LED, precum şi blocurile optice spate full-LED. Ca premieră pentru ŠKODA SUPERB, acestea dispun de lumini de semnalizare dinamice, la care lumina curge cursiv spre exterior. Astfel designul de ansamblu al maşinii devine mai dinamic, dar, totodată, maşina va putea fi observată mai bine de către ceilalţi participanţi la trafic, ceea ce sporeşte siguranţa.

Fiind nava-amiral a mărcii ŠKODA, SUPERB prezintă cele mai noi inovaţii ale mărcii în domeniul designului şi al tehnologiei, dar şi al utilităţii practice, aducând numeroase dotări specifice şi avantaje din segmentele superioare în segmentul automobilelor de talie medie.

Sursa: ŠKODA România